Gabriela Firea, despre ce ar fi condus la înfrângerea de la alegerile locale: „Cred că a fost un cumul de factori / Am fost dezbinați și nu din vina mea”

Gabriela Firea, despre ce ar fi condus la înfrângerea de la alegerile locale: „Cred că a fost un cumul de factori /  Am fost dezbinați și nu din vina mea”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În timpul unui live susținut pe rețelele sociale, Gabriela Firea a oferit primele declarații după înfrângerea în cursa pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Candidatul PSD a pierdut în favoarea canddiatului independent Nicușor Dan, susținut de PNL și USR PLUS.

Referitor la motivul pentru care a existat diferența de procente între ei, Gabriela Firea a explicat:

Sunt aproape 5 procente diferență între mine și principalul contracandidat. Acum 4 ani am câștigat cu 12 procente distanță. Cred că a fost un cumul de factori, dar nu aveam să închei această declarație, fără să vă spun un sentiment pe care l-am avut și aseară și astăzi, așa cum știți, dreapta s-a unit. Avem trei partide, PNL, USR și PLUS care au susținut același candidat tocmai pentru a maximiza șansele.

În zona cealaltă, centru stânga nu s-a reușit, această coagulare a forțelor. Am fost dezbinați și nu din vina mea. Tocmai de aceea, oameni care ar fi putut să pună umărul astfel încât echipa mea să își poată continua proiectele, din respect pentru bucureșteni, nu pentru mine, nu îmi făceau mie o favoare. Au făcut tot ceea ce a ținut de ei, cei de centru-stânga, astfel încât să mă lovească cot la cot cu adversarii mei. Dacă de la inamici accepți mai ușor anumite critici, pentru că până la urmă acesta este jocul democratic, dar atunci când cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate, știți cum se spune, cuțitul înfipt în spate e mai dureros”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, candidatul PSD, este de părere că tot românii îi vor sancționa pe acei politicieni care „nu au vrut să renunțe la orgolii”:

„Cred că românii îi vor sancționa pe acei politicieni care în loc să renunțe la orgoliul lor, la nu știu, jocurile lor, au preferat să să stea separați la această bătălie din Capitală, să considere că nu este a lor, sau să îmi aducă chiar contracandidați, ori chiar să facă declarații total neadevărate împotriva mea”, a adăugat Gabriela Firea.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său