Gaddafi acuză Occidentul de complot colonialist

Gaddafi acuză Occidentul de complot colonialist
Colonelul Muammar Gaddafi a afirmat că, dacă rețeaua extremistă al-Qaeda ajunge să pună mâna pe Libia, “regiunea întreagă până în Libia va fi pradă haosului”.  Declarația a fost făcută într-un...

Colonelul Muammar Gaddafi a afirmat că, dacă rețeaua extremistă al-Qaeda ajunge să pună mâna pe Libia, “regiunea întreagă până în Libia va fi pradă haosului”.  Declarația a fost făcută într-un interviu acordat televiziunii publice TRT din Turcia, relatează AFP.

În cadrul acestui interviu, difuzat miercuri în limba arabă și subtitrat în turcă, Gaddafi a acuzat din nou al-Qaeda pentru organizarea luptelor din Libia.

„Dacă al-Qaeda reușește să pună mâna pe Libia, atunci regiunea întreagă, până în Israel, va fi pradă haosului”, a spus Muammar Gaddafi.

Într-un alt interviu de miercuri, difuzat pe canalul de știri francez LCI, liderul libian a acuzat țările occidentale, în special Franța, că au realizat un “complot colonialist” împotriva țării sale.

„Ei doresc să colonizeze Libia din nou. Este un complot colonialist”, a spus Gaddafi.

Mercenarii lui Muammar Gaddafi au intensificat, marți, presiunea asupra rebelilor, cu bombardamente din aer și de la sol, către cei din estul Libiei.

Gaddafi dă vina pe Occident