General american: SUA vor consolida parteneriatul militar cu forțele române

General american: SUA vor consolida parteneriatul militar cu forțele române

SUA vor consolida parteneriatul militar cu forțele române și vor efectua exerciții de amploare în luna ianuarie în România, a anunțat generalul-maior Walter Piatt, comandantul adjunct al forțelor americane din Europa, pentru agenția de presă rusă Ria Novosti.

”Vom intensifica exercițiile noastre în România foarte curând. Avem programate exerciții de amploare cu forțele române în România și le vom derula și cu alți aliați”, a afirmat generalul american, care a adăugat că va continua antrenamentele cu militarii români, care sunt ” sunt foarte puternici și foarte capabili”.

Armata americană a preluat oficial la 10 octombrie comanda bazei de la Deveselu, care va deveni operațională la sfârșitul anului viitor și unde va fi instalată o componentă a scutului antirachetă al NATO în Europa.

În cadrul acestei baze își vor desfășura activitatea sute de militari și civili americani. Acolo vor fi amplasate și 24 de interceptoare antirachetă. Încă o componentă terestră a scutului antirachetă ar urma să devină operațională în anul 2018 în Polonia.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului