George Simion dă de pământ cu Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Lucian Bode după eșecul Schengen: „Ai noștri conducători au stat în genunchi. Nici măcar traducători competenți nu au avut cu ei” (VIDEO)

George Simion dă de pământ cu Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Lucian Bode după eșecul Schengen: „Ai noștri conducători au stat în genunchi. Nici măcar traducători competenți nu au avut cu ei” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul AUR, deputatul George Simion, i-a acuzat pe conducătorii țării că „au stat în genunchi” inclusiv în gestionarea dosarului Schengen, soldat cu un eșec de proporții la votul din Consiliul Justiție și Afaceri Interne de săptămâna trecută. „Din câte înțeleg eu, nici măcar traducători competenți nu au avut cu ei”, a spus el, luni, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

George Simion, întrebat ce ne-a lipsit să aderăm la Schengen: „Conducătorii”

Liderul AUR consideră că „avem nevoie de Schengen”, iar decizia Austriei de a bloca aderarea României „va crește numărul euroscepticilor”.

„Acest gest va crește numărul euroscepticilor din România, cu siguranță. Ce vreau eu să spun e că vreau să fim în Europa, asta spune AUR, dar nu vreau să fim în genunchi, or ai noștri conducători, inclusiv în gestionarea acestui dosar Schengen în ultimele luni, au stat în genunchi”, a declarat George Simion, în dialogul cu Robert Turcescu.

Întrebat ce vrea să spună prin „au stat în genunchi”, el a explicat: „Vot în parlamentul Olandei că nu intrăm în Schengen – vine premierul Ciucă și spune europarlamentarilor români să nu cumva să aibă atitudini anti-olandeze. Asta înseamnă să stai în genunchi, asta înseamnă să nu iei atitudine, asta înseamnă să nu anunți eventuale repercusiuni”.

„Din câte înțeleg eu, nici măcar traducători competenți nu au avut cu ei. De exemplu, domnul Bode când a vorbit cu ministrul de interne austriac nu a avut un vorbitor de limbă germană cu el și acum, astăzi, am văzut știri că ministrul de interne austriac spune că de săptămâni întregi el a spus părții române că nu sunt de acord ca România să intre în Schengen”, a continuat George Simion.

„Acum, eu cred că majoritatea românilor îmi împărtășesc viziunea, aceea în care noi trebuie să fim parte integrantă a Uniunii Europene, dar trebuie să avem o politică similară cu a Poloniei, cu a Ungariei, cu a Croației, care a știut să își urmărească interesele propriei națiuni”, a mai spus politicianul din opoziție.

Întrebat ce ne-a lipsit să intrăm în Schengen, George Simion a răspuns sec: „Conducătorii”.

„Asta este politică dusă de Klaus Iohannis și de sistemul nășit de Klaus Iohannis în ultimii opt ani, o lipsă totală de transparență, să băgăm gunoiul sub preș, să nu discutăm, să nu vorbim, să nu abordăm teme, să nu explicăm oamenilor, că noi suntem statul și noi știm ce e mai bine pentru români – și așa a reușit Klaus Iohannis să aducă PSD la putere, așa a reușit Klaus Iohannis să protejeze toți plagiatorii și să îi pună miniștri, așa a reușit Klaus Iohannis să gireze corupția la nivel înalt, vezi exemplu BMW-urile domnului Bode ș.a.m.d”, a mai spus deputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe