Germania a prezentat măsurile anti-COVID-19 pentru toamnă și iarnă. A fost anunțată și o campanie de vaccinare cu seruri noi

Germania a prezentat măsurile anti-COVID-19 pentru toamnă și iarnă. A fost anunțată și o campanie de vaccinare cu seruri noi
Foto: Pixabay

Guvernul Germaniei a prezentat miercuri planurile sale în ceea ce privește măsurile anti-COVID-19 pentru toamna și iarna care vor urma, în condițiile în care autoritățile germane estimează că numărul cazurilor va crește din nou în sezonul rece, transmite CNBC.

Guvernul Germaniei a prezentat măsurile anti-COVID-19 pentru toamnă și iarnă

Una dintre reguli prevede că purtarea măștii va fi obligatorie în avion, în timpul călătoriilor cu trenul pe distanță lungă și în autobuz, din octombrie și până la începutul lui aprilie, în toată Germania.

Vor fi implementate și alte măsuri la nivelul celor 16 landuri federale din Germania, în funcție de rata de răspândire a virusului. Astfel, masca ar putea deveni obligatoriu în transportul public local, în școli pentru elevii de clasa a V-a sau mai mari, dar și la evenimentele publice în spații închise.

Școlile, închisorile și adăposturile pentru solicitanții de azil pot să reintroducă și testarea regulată dacă numărul cazurilor crește, au precizat ministrul german al sănătății și cel al justiției într-o declarație comună.

„Germania ar trebui să fie mai bine pregătită pentru următoarea iarnă cu coronavirus decât în anii precedenți”, a spus ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach, care a menționat că în toamnă va începe și o campanie de vaccinare cu seruri noi.

Ministrul german al justiției, Marco Buschmann, susține că vor fi depuse eforturi deosebite pentru a menține școlile deschise.

„Copiii au dreptul la educație școlară și la o zi de școală cât mai lipsită de griji. Închiderea școlilor nu trebuie, prin urmare, permisă”, a explicat Buschmann, adăugând că landurile „vor putea să impună o condiție de mască în școli doar dacă acest lucru este necesar astfel încât să poată să continue să asigure predare față în față”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră