Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați

Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați
Angela Merkel, în 30 iunie 2021, la Berlin, în una dintre ședințele săptămânale de cabinet. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Tobias Schwarz

Șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel a declarat, duminică, că se teme că numărul de noi cazuri de coronavirus din Germania ar putea crește până la 100.000 pe zi în aproximativ două luni, cu excepția cazului în care mai mulți oameni vor fi vaccinați și cei care refuză se vor confrunta cu restricții.

Germania, lovită de valul 4 al pandemiei de COVID-19

Sugestia sa a lovit rapid rezistența unor politicieni de rang înalt, inclusiv Armin Laschet, candidat conservator pentru a o înlocui pe Merkel în funcția de cancelar la alegerile din 26 septembrie, scrie euronews.com.

După mai mult de două luni de declin constant, cazurile de COVID-19 au crescut în cea mai mare economie din Europa de la începutul lunii iulie, datorită în principal răspândirii variantei Delta, mai infecțioasă.

Șeful de cabinet al lui Merkel, Helge Braun, a declarat pentru ziarul Bild că cazurile cresc cu 60% pe săptămână, chiar dacă aproape jumătate din populație este complet vaccinată.

„Dacă varianta Delta ar continua să se răspândească în acest ritm și nu o contracarăm cu o rată de vaccinare foarte mare sau cu o schimbare de comportament, am avea o incidență de 850 (la 100.000 de persoane) în doar nouă săptămâni”, a spus el. spus.

Acest lucru echivalează cu aproximativ 100.000 de noi infecții pe zi, a spus el, adăugând că ar duce la multe persoane care trebuie să fie în carantină și haos în economie.

Îndemnându-i pe germani să se vaccineze, Braun a spus că cei care au refuzat s-ar putea să trebuiască să se confrunte cu anumite restricții.

„Acest lucru ar putea însemna că unele lucruri, cum ar fi vizitele la restaurant, cinematograf și stadion, nu ar fi posibile pentru persoanele nevaccinate testate, deoarece riscul rezidual este prea mare”, a spus el.

Aproximativ 60% din cele 83 de milioane de oameni din Germania au avut deja o primă vaccinare COVID-19

Aproximativ 60% din cele 83 de milioane de oameni din Germania au avut o primă vaccinare COVID-19 și aproximativ 48% sunt vaccinate complet. Merkel a spus că nu va exista vaccinare obligatorie.

Comentariul lui Braun a declanșat controverse, unii politicieni susținând ideea, iar alții, inclusiv Laschet, au exclus-o rapid.

„Nu mă gândesc prea mult la vaccinările obligatorii sau la punerea indirectă a presiunii asupra oamenilor”, a declarat Laschet pentru televiziunea ZDF. „Am avut o regulă conform căreia trebuie să fiți testat, vaccinat sau recuperat și cred că acesta este un principiu bun”, a spus el.

Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase a declarat că numărul cazurilor a crescut cu 1.387 în ultima zi la 3,76 milioane. Rata de incidență de șapte zile a crescut până la 13,8 la 100.000 de persoane. Aproximativ 91.524 de persoane au murit din cauze legate de COVID-19 în Germania.