Germania: Reacţia guvernului după atacul din Munster. „Trebuie să facem tot posibilul”

Germania: Reacţia guvernului după atacul din Munster. Trebuie să facem tot posibilul

Guvernul german a reacţionat sâmbătă, după sângerosul atac din Munster, unde o furgonetă a intrat în mulţimea de oameni care se aflau pe teresa unui local din centrul oraşului.
Autorităţile şi-au exprimat şi-a exprimat sâmbătă solidaritatea cu victimele atacului, precizând că vor face tot posibilul pentru a clarifica incidentul.

„Veşti îngrozitoare din Münster. Poliţia din Renania de Nord-Westphalia ne ţine la curent. Gândurile noastre sunt alături de victime şi de rudele acestora”, a scris pe Twitter o purtătoare de cuvânt a guvernului, Ulrike Demmer, conform agenţiei EFE, citate de Agerpres.

„Mulţumiri tuturor serviciilor de urgenţă. Trebuie să facem tot posibilul pentru a lămuri ceea ce s-a întâmplat”, a scris pe Twitter ministrul justiţiei, Katarina Barley.

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa în atacul de sâmbătă din Munster, iar alte câteva zeci au fost rănite. Potrivit unor surse din poliţie citate de mass media locale, şoferul furgonetei s-a sinucis după comiterea faptei (Detalii AICI).

Urmăriți B1TV.ro și pe