Germania: Cel mai mare număr de infectări cu COVID-19 de la începutul pandemiei

Germania: Cel mai mare număr de infectări cu COVID-19 de la începutul pandemiei
Foto: pixabay.com

Un nou record negativ de cazuri COVID-19 a fost semnalat în Germania, imediat după ce țara a decis intrarea în carantină parțială.

Germania a raportat cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei

Astfel, potrivitInstitutului Robert Koch, au fost confirmate 16.774 de noi îmbolnăviri. După cea mai mare creştere zilnică, bilanţul de la începutul epidemiei a ajuns la 481.013 de cazuri şi 10.272 de morţi.

Precedentul record de cazuri zilnice se înregistrase cu o zi în urmă – 14.964.

Carantină parțială în Germania

Guvernul germanșilandurile au convenit miercurisăreimpunăo izolareparțială,prinînchidereabarurilorșirestaurantelor, transmite agenția de știri Reuters.

Măsura va intra în vigoare începând cu data de 2 noiembrie și va dura până pe 30 noiembrie. Oficialii germani au luat această decizieîn încercarea de a reduce rata de infectare cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, izolarea parțială impusă de autoritățile germane prevede canumai magazinelecarerespectădistanțareasocialăsă fieautorizatesăfuncționezeîncontinuare. Ideal ar fi ca unitățile de învățământ din ciclul gimnazialşi creşele să rămână deschise.

Începând de luna viitoare, magazinele vor putea funcţiona doar cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi limitând numărul de clienţi. Restaurantele nu vor mai servi la mese, ci vor opera în sistem take-away.

Instituţiile culturale, localurile de divertisment, sălile de sport, piscinele, saloanele cosmetice, de masaj şi de tatuaj se închid. În aer liber se vor putea întâlni persoane din maximum două locuinţe. De asemenea, meciurile de fotbal din Bundesliga (prima divizie) se vor desfăşura fără spectatori, iar evenimentele sportive de amatori sunt interzise.

Cancelarul german,Angela Merkel,a avertizatmarțicăsistemuldesănătatealGermaniei arputeaatinge în curândun punct-limită.

La rândul său, ministrul economiei, PeterAltmaier, adeclarat căGermaniavaajunge cel mai probabilla20.000 de noiinfecțiipe zipânălasfârșitul acestei săptămâni.

Ultima oră
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare
16:53 - Acuzații de fraudă la alegerile din USR-PLUS. Se solicită suspendarea procedurii
16:22 - Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă, cu multe restricții!”
16:16 - Motivul pentru care Ion Țiriac a lipsit de la cununia Simonei Halep. Ilie Năstase l-a dat de gol: „Eu așa am înțeles”