Germania: Coaliţia de la putere, la un pas de ruptură. Mărul discordiei – şeful serviciilor de informaţii

Germania: Coaliţia de la putere, la un pas de ruptură. Mărul discordiei - şeful serviciilor de informaţii

Criza migraţiei din Germania împinge coaliţia guvernamentală, formată din Uniunea Democrat-Creştină (CDU-CSU) şi din social-democraţii din SPD, la un pas de ruptură.
Joi, soarta şeful serviciilor interne de informaţii, Hans-Georg Maassen, a pus paie pe foc, scrie publicaţia franceză Les Echos, preluată de agenţiaRador.

O reuniune de urgenţă între cancelarul Angela Merkel, ministrul de Interne Horst Seehofer şi Andreas Nahles, preşedinta SPD din Bundestag, a avut loc joi după-amiază şi o alta a fost convocată marţi dimineaţă pentru găsirea unei soluţii la criza provocată de refuzul lui Horst Seehofer de a-l concedia pe şeful serviciilor secrete.

Totul a pornit de la îndoielile emise de Maasen pe tema credibilităţii unui filmuleţ care reda o vânătoare de migranţi pe străzile oraşului Chemnitz din Saxonia (Detalii AICI).

Seehofer, ministrul de Interne şi preşedinte al CSU, şi-a arătat susţinerea faţă de şeful serviciilor secrete joi dimineaţă în faţa deputaţilor din Bundestag.

Această decizie a determinat o reacţie a conducerii SPD, care solicită deja demisia lui Maasen.
„A devenit clar că Hans-Georg Maassen trebuie să plece, iar Merkel trebuie să acţioneze imediat”, a declarat secetarul general al SPD, Lars Klingbeil.

Decizia social-democraţilor se bazează pe noile informaţii apărute joi, conform cărora Hans-Georg Maassen a oferit informaţii confidenţiale unor membri ai partidului de extremă dreapta AfD. Fapte pe care acesta le neagă, dar pe care un deputat al acestui partid, Stephan Brandner, le-a confirmat pentru canalul public ARD.

Ultima oră
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)