Germania: Ministrul Sănătății cere evitarea vacanțelor în străinătate, pentru a nu crește numărul cazurilor de COVID-19 importate

Germania: Ministrul Sănătății cere evitarea vacanțelor în străinătate, pentru a nu crește numărul cazurilor de COVID-19 importate
FOTO: Hepta.ro

Jens Spahn, ministrul german al sănătății i-a sfătuit vineri pe compatrioții săi să evite deplasările în străinătate, în cursul acestei toamne, pentru a nu crește numărul cezurilor de COVID-19, prin creșterea numărului de cazuri importate, scrie Agerpres.

Călătoriile și vacanțele în afara Germaniei, de evitat în această toamnă

Spahn le recomandă nemților să evite vacanțele și deplasările în străinătate, dacă nu sunt cu adevărat necesare. Mai mult decât atât, acesta trage un semnal de alarmă asupra creșterii bilnțului de COVID-19, prin importarea de cazuri de infectare.

Totțu, ministrul Sănătății din Germania a explicat că ar fi de preferat că cetățenii să opteze totuși pentru excursii și concedii în interiorul țării.

„Nu recomandăm călătoriile care nu sunt necesare şi vacanţele care nu sunt imposibil de amânat, cel puţin cele în străinătate. Se poate desigur merge în vacanţe în interiorul ţării”, a declarat ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, la postul de televiziune ZDF, potrivit sursei citate.

Deși a admis că este greu pentru cetățenii care își doresc să plece în concediu, dar și pentru agențiile de turism și turoperatori, el a explicat că vacanțele din tipul sezonului rece, dar și al verii din acest an, au condus la creșterea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, prin numărul de cazuri importate.

Bilanțul COVID-19 în Germania

Germania se situează pe locul 22 în topul celor mai afectate state de pendemia de COVID-19. De la începutul pandemiei , pe teritoriul țării s-au înregistrat 282,163, iar dintre aceștia 9,522 au decedat după infectarea cu noul coronavirus.

Țări încluse în „zona roșie”

Germania are în prezent incluse pe lista „zonelor roșii”, cu risc mare de răsâpndire a nuouli coronavirus, regiuni din majoritatea țărilor vecine, precum: Franța, Austria, Belgia, Olanda, Elveția şi Republica Cehă și Sania.

Pe lista sunt adăugate și zone din țări precum România, Bulgaria, Croația și Slovenia.

La acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 12 județe din România se află pe lista „zonelor de risc”: Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

Potrivit informărilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAI) anterior, județele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Argeș (la 16.09), Buzău (la 09.09), Dâmbovița (la 16.09), Galați (09.09), Gorj (la 02.09), Ialomița (la 20.08), Mehedinți (la 20.08), Neamț (la 02.09, dar reintrodus la 16.09), Timiș (la 20.08) și Vrancea (la 09.09).