Germania: O moschee vizitată de teroristul de la Târgul de Crăciun a fost închisă de poliția din Berlin în urma unei percheziții (VIDEO)

Germania: O moschee vizitată de teroristul de la Târgul de Crăciun a fost închisă de poliția din Berlin în urma unei percheziții (VIDEO)
Foto: rt.com

O moschee vizitată de teroristul de la Târgul de Crăciun din Berlin, Anis Amri a fost închisă permanent, în urma unui raid inițiat marți de autorități la peste 20 de proprietăți din capitala germană pentru a găsi complici ai teroristului Anis Amri, potrivit RT.

Germania: O moschee vizitată de teroristul de la Târgul de Crăciun a fost închisă de poliția din Berlin în urma unei percheziții

#DIRECT_ONE_gs0til#

460 de ofițeri de poliție au participat marți dimineața la raiduri desfășurate în 24 de locații din capitala germană, ce aparțineau asociației islamiste "Fussilet 33". Asociația "Fussilet 33" deținea și moscheea închisă de poliție.

Potrivit poliției din Berlin, respectiva moschee ar fi fost un loc în care islamiștii extremiști se întâlneau.

De asemeni, moscheea era suspectată de strângere de fonduri pentru jihadiștii extremiști din Siria.

Ministrul de Interne al Germaniei, Andreas Geisel a declarat într-o conferință de presă că vor fi luate măsuri față de moscheele ce promovează extremismul.

"Interdicția de astăzi este un alt pas important în lupta împotriva terorismului islamic. (…) Berlinul nu trebuie să fie un loc pentru incendiatori intelectuali. Oricine vrea să cheme la violență în orașul nostru, sau să-i sprijine pe cei care fac acest lucru trebuie să știe că îi avem în vizor și că vom proceda cu ei la fel ca în cazul 'Fussilet 33", a declarat Ministrul de Interne german.

Tunisianul, Anis Amri, responsabil pentru atentatul de la Târgul de Crăciun din Berlin frecventa moscheea asociației „Fussilet 33".

Teroristul a fost filmat în moschee chiar în seara când a intrat cu mașina în populație la un Târg de Crăciun din Berlin,pe 19 decembrie.

Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)