Germania: Un tablou pictat de Adolf Hitler a fost vândut cu 130.000 de euro la o licitaţie

Germania: Un tablou pictat de Adolf Hitler a fost vândut cu 130.000 de euro la o licitaţie
Foto: online.wsj.com

Un tablou în acuarelă pictat de Adolf Hitler în 1914 a fost vândut cu 130.000 de euro la o licitaţie organizată în oraşul german Nürnberg, transmite Reuters.

Tabloul a fost cumpărat de un colecţionar privat din Orientul Mijlociu, fiind pus în vânzare de două surori germane, aflate în jurul vârstei de 70 de ani, a căror identitate nu a fost dezvăluită.

Kathrin Weidler, proprietara casei de licitaţii organizatoare a spus că acest tablou, intitulat „Standesamt und Altes Rathaus Muenchen”, este unul dintre cele aproximativ 2.000 pe care Hitler le-a pictat din 1905 până în 1920, în perioada în care era un tânăr artist sărac.

Organizarea unei astfel de licitații a primit recent o serie de critici din partea unor persoane care consideră că este lipsit de gust să vinzi la licitaţie operele artistice ale unui dictator, considerate oricum destul de limitate din punct de vedere artistic.

Alte cinci picturi realizate de Hitler au fost vândute la această licitaţie cu preţuri cuprinse între 5.000 şi 80.000 de euro.

Casa organizatoare a donat 10% din încasările obţinute unei fundaţii care sprijină copiii săraci.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)