Ghid Lonely Planet: Călătoria în România, ceva situat între un Halloween etern şi coperta albumului Led Zeppelin IV

Ghid Lonely Planet: Călătoria în România, ceva situat între un Halloween etern şi coperta albumului Led Zeppelin IV
Foto: lonelyplanet.com

Călătoria în România este „ceva situat undeva între un Halloween etern şi coperta albumului Led Zeppelin IV, care prezintă un agricultor care cară în spate o legătură de crengi”.  Așa încep autorii reputatului ghid turistic Lonely Planet descrierea realității din România.

Despre Bucureşti se spune că are şi părţile sale proaste, dar că amestecul dintre monumentele comuniste groteşti şi catedralele ascunse îl fac de-a dreptul fascinant.

Călătoria în România, cel mai nou membru al UE, este ceva situat undeva între un Halloween etern şi coperta albumului Led Zeppelin IV, care prezintă un agricultor care cară în spate o legătură de crengi„, scriu jurnaliştii de la Lonely Planet.

Totodată, britanicii vorbesc despre combinația dintre Audi-urile care accelerează pe autostrăzi și viața la țară. Aproape peste tot, veţi observa căruțe trase de cai traversând drumurile (de multe ori pline de cratere), iar la munte veți vedea căpițe de fân și turme de oi care rătăcesc, mai spun ziariștii pe site.

Aceştia nu au uitat de legenda lui Dracula, dar susţin că vizitarea castelelor din Transilvania şi a oraşelor medievale saxone, cum ar fi Sighişoara, ar trebui completate cu o vizită în Capitală.

„Capitala, București, are părțile sale proaste, însă amestecul dintre monumentele comuniste grotești și catedralele ascunse o fac fascinantă pentru exploratori”, mai scriu cei de la Lonely Planet,

Jurnaliştii mai apreciază că locuri excelente pentru excursii, biking și schiat se găsesc peste tot în Munții Carpați. Ei recomandă turiştilor să viziteze 13 regiuni și orașe, printre care se află Maramureșul, Sighișoara, Brașovul, Transfăgărășanul, Mănăstirile din Bucovina, Cheile Bicazului şi Delta Dunării.