Gogoşari în oţet. Cum se fac cele mai bune murături

Gogoşari în oţet. Cum se fac cele mai bune murături

Toamna se pregăteşte iarna. Cele mai conştiincioase gospodine au grijă din timp pentru ca în sezonul rece să nu le lipsească nimic. Doamnele, dar şi domnii pasionaţi de arta culinară, încearcă să conserve toate fructele și legumele din grădină, pentru a le avea peste iarnă. Dacă ești un adept al murăturilor, trebuie să știi cum se fac cei mai buni gogoșari dulci.

Reţeta pentru gogoşari în oţet

Cele mai bune murături se prepară acasă. Acesta este cel mai bun mod de a te asigura că toate ingredientele sunt naturale, iar tot ceea ce folosești este sănătos și nu se va altera pe timpul iernii. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cei mai buni gogoșari murați: gogoşari, rădăcina şi frunze de ţelină, hrean, morcov, varză roşie, conopidă, câteva boabe de struguri negri sau albi după gust, piper, boabe de muştar, foi de dafin, 1 kg oţet pentru murături, 1 kg zahăr, 6 linguri sare grunjoasă pentru murături, 2 plicuri conservant murături.

Citiţi şi:Cele mai bune rețete de ciuperci murate

Reţetă pentru ardei muraţi

Nu este cea mai complicată reţetă din lume. Tot ce ai de făcut este să pui o oală la fiert cu oţetul, apa, sarea, plicurile de conservant şi zahărul, pe care trebuie să o lași să fiarbă. Apoi, curăţă foarte bine legumele și taie-le bucăți mai mari! Poți folosi și conopidă pentru această rețetă. Punem legumele în borcan, alături de niște boabe de muștar, piper, niște foi de dafin.

Citiţi şi: Cum pui sfeclă roșie murată la borcan, pentru iarnă. Cea mai gustoasă rețetă

Reţetă de gogonele picante

Rețeta este una ușoară, care nu necesită foarte multe ingrediente. Tot ce aveți nevoie sunt legumele, câteva mirodenii nelipsite din bucătărie, timp și multă voie bună. Așadar, haideți să trecem la treabă și să pregătim aceste gogonele picante. Ingredientele necesare pentru murături: 2-3 kg gogonele, 3-4 bucăți mari de hrean, 1-2 ardei iuți, 6-7 căței de usturoi, 2 morcovi care se vor tăia rondele, 10 bastonașe de țelină, 2-3 bețe uscate de mărar, 2-3 crenguțe de cimbru uscat, un mănunchi de busuioc, 2 frunze de țelină verde, sare, oțet.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`