Google a intrat în vizorul Comisiei Europene. A lansat o nouă anchetă împotriva companiei. De ce este acuzată

Google a intrat în vizorul Comisiei Europene. A lansat o nouă anchetă împotriva companiei. De ce este acuzată
foto: searchengineland.com

Compania Google este acuzată că blochează accesul companiilor concurente pe piaţa publicităţii prin intermediul motoarelor de căutare, prin urmare, Comisia Europeană a lansat joi o a treia investigație antitrust împotriva ei.

De asemenea, executivul UE mai acuză Google că favorizează în rezultatele căutărilor propriul serviciu de cumpărături, informează News.ro.

”Google a venit cu multe produse inovatoare, care ne-au schimbat vieţile. Dar asta nu îi dă dreptul să priveze alte companii de şansa de a concura şi a inova”, a afirmat comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles.

Comisia a trimis Google două ”declaraţii de obiecţii”.

În noua declaraţie a Comisiei, Google este acuzată că a abuzat de poziţia dominantă prin împiedicarea în mod artificial a altor site-uri să posteze publicitate din partea companiilor concurente.

”Am exprimat şi îngrijorarea că Google a împiedicat concurenţa prin limitatea capacităţii companiilor concurente să plaseze reclame referitoare la servicii de căutare, pe alte site-uri, ceea ce limitează dreptul utilizatorilor de a alege şi inovaţiile”, a spus Vestager.

Programele AdWords şi AdSense ale Google, aflate în atenţia Comisiei din 2010, formează cea mai mare parte a afacerilor Google, care au generat amul trecut venituri de 75 de miliarde de dolari..

Google riscă amenzi de până la 10% din veniturile totale, în fiecare caz, dacă va fi găsită vinovată de încălcarea reglementărilor UE în domeniul concurenţei.

Ultima oră
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”