Google a intrat în vizorul Comisiei Europene. A lansat o nouă anchetă împotriva companiei. De ce este acuzată

Google a intrat în vizorul Comisiei Europene. A lansat o nouă anchetă împotriva companiei. De ce este acuzată
foto: searchengineland.com

Compania Google este acuzată că blochează accesul companiilor concurente pe piaţa publicităţii prin intermediul motoarelor de căutare, prin urmare, Comisia Europeană a lansat joi o a treia investigație antitrust împotriva ei.

De asemenea, executivul UE mai acuză Google că favorizează în rezultatele căutărilor propriul serviciu de cumpărături, informează News.ro.

”Google a venit cu multe produse inovatoare, care ne-au schimbat vieţile. Dar asta nu îi dă dreptul să priveze alte companii de şansa de a concura şi a inova”, a afirmat comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles.

Comisia a trimis Google două ”declaraţii de obiecţii”.

În noua declaraţie a Comisiei, Google este acuzată că a abuzat de poziţia dominantă prin împiedicarea în mod artificial a altor site-uri să posteze publicitate din partea companiilor concurente.

”Am exprimat şi îngrijorarea că Google a împiedicat concurenţa prin limitatea capacităţii companiilor concurente să plaseze reclame referitoare la servicii de căutare, pe alte site-uri, ceea ce limitează dreptul utilizatorilor de a alege şi inovaţiile”, a spus Vestager.

Programele AdWords şi AdSense ale Google, aflate în atenţia Comisiei din 2010, formează cea mai mare parte a afacerilor Google, care au generat amul trecut venituri de 75 de miliarde de dolari..

Google riscă amenzi de până la 10% din veniturile totale, în fiecare caz, dacă va fi găsită vinovată de încălcarea reglementărilor UE în domeniul concurenţei.