Motorul de căutare Google s-a oprit timp de o oră. Rusia şi China sunt implicate

Motorul de căutare Google s-a oprit timp de o oră. Rusia şi China sunt implicate

Motorul de căutare Google nu a mai putut fi folosit luni, timp de o oră, după ce adresele IP au fost redirecționate de la ruta lor normală către Nigeria, China și Rusia.

Această situaţie nu a compromis serviciile Google, fiindcă traficul este criptat. Totuşi, întreruperea a afectat utilizatorii, care nu au mai putut folosi serviciul de căutare a Google.

Incidentul a pornit din Nigeria, când un transportator din Lagos a declarat în mod propriul sistem că aceasta ar fii ruta corectă pentru mai multe sute de prefixe IP aparținând Google, deşi nu era aşa.

La rândul ei, China Telecom a acceptat ruta și a declarat-o la nivel mondial.

Reacţia a fost una în lanţ, fiind preluat de Transtelecom din Rusia, informează engadget.com.

Referitor la suspiciunea că această situaţie a fost creată în mod intenţionat, directorul executiv Cloudflare, Matthew Prince a declarat că „dacă ar exista ceva nefavorabil, ar fi existat modalități mult mai directe și mai puțin perturbatoare / detectabile pentru a redirecționa traficul”.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)