Grecia: Profesorii care refuză vaccinarea ar putea fi suspendați din funcție

Grecia: Profesorii care refuză vaccinarea ar putea fi suspendați din funcție
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profesorii care refuză să fie vaccinați sau să fie supuși testelor regulate pentru Covid-19 înainte de a reveni la cursuri se vor confrunta cu o reducere a salariului și cu alte măsuri disciplinare în baza unei decizii ministeriale comune care se află în prezent în dezbatere, scrie Kathimerini.

Potrivit surselor, noile reglementări elaborate de Ministerul Educației pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, atât la școli, cât și la universități, aparțin tuturor administratorilor și educatorilor, permanent și contractual.

Conform acestor prevederi, în afară de reducerile salariale, personalul din învățământul permanent poate fi, de asemenea, suspendat din funcție fără plată până când nu se vaccinează, în timp ce personalul temporar va avea contractele suspendate.

Personalul permanent și contractual se va confrunta, de asemenea, cu pierderea de credite în cadrul sistemului de puncte al funcției publice, ceea ce le va afecta perspectivele de promovare sau, respectiv, de angajare.

Ultima oră
14:32 - PNL, amendat de Poliție după congresul cu 5.000 de oameni din weekend. Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban se numără printre cei care n-au purtat mască
14:31 - Prin PNRR, România s-a angajat să renunțe la încălzirea cu lemne până în 2023
14:28 - Valeriu Gheorghiță: Peste 13.000 de români au făcut doza a treia de vaccin împotriva COVID-19 și peste 25.700 de persoane s-au programat
14:17 - Alexandru Rafila: Ca să poată avea loc Congresul PNL, numărul de cazuri înregistrate în București a fost reportat pentru ziua de luni. Guvernul Cîțu poartă responsabilitatea pentru ceea ce se va întâmpla în perioada următoare (VIDEO)
13:53 - Doar 26 de paturi libere la ATI COVID în spitalele din România. Câte locuri sunt în București
13:52 - Raluca Pastramă a primit un inel cu diamante de la iubitul arab. Ce semnifică bijuteria de la Ibrahim
13:43 - Ioana Constantin (PMP): Când se termină aplauzele pentru PNRR, poate răspunde cineva cum de agricultura a fost lăsată pe afară
13:27 - Peste 11.000 de cazuri noi, record absolut de la începutul pandemiei / Alte 208 decese. Una dintre victime, o femeie de 28 de ani, nevaccinată / La ATI sunt internați 1.267 de pacienți cu COVID-19, printre care și 17 minori
13:27 - Chef Adi Hădean, mesaj la finalul sezonului de pe litoralul românesc: „Ăştia-s oamenii pe care nu vreau să-i am oaspeţi şi nici să fiu oaspetele lor”
13:21 - Ariston Genus One, cele mai bune centrale termice pe gaz