Grevele de pe aeroporturile germane au încetat

Grevele de pe aeroporturile germane au încetat
Captură Video - WION / YouTube

Cei 20.000 angajați ai unei companii aeriene germane care au dus recent, doar pe două aeroporturi, la anularea a peste 1000 zboruri, pot conta pe mai mulți bani: acţionariatul și sindicaliştii au convenit asupra unei creșteri a salariilor.

Acordul vine după ce luna trecută compania a decis să anuleze aproape toate zborurile programate în Germania, din cauza unei greve a personalului de la sol.

Pentru moment, grevele care au paralizat mare parte din traficul aerian în Germania au încetat.

Creștere a salariului în trei pași

După doi ani de derogare din cauza crizei COVID, acordul prevede o creștere a salariului în trei pași: angajații vor primi inițial o sumă fixă ​​de 200 de euro pe lună, retroactiv de la 1 iulie iar, de la 1 ianuarie 2023, va exista o creștere de încă 2,5%, dar cu cel puțin 125 de euro mai mult pe lună.  De la 1 iulie 2023, conform acordului, lucrătorii vor beneficia de încă 2,5 %.
Termenul contractului colectiv este de 18 luni și se încheie la 31 decembrie 2023.

Grevele încetează

Acordul înseamnă că riscul unor noi greve ale angajaților de la check-in sau de la manipularea bagajelor este deocamdată exclus.

O grevă de o zi a dus la anularea a peste 1.000 de zboruri la hub-urile Lufthansa din Frankfurt și München, doar în ultima săptămână, în plin sezon.

Întreruperile au costat compania aeriană în jur de 35 de milioane euro, conform directorului financiar al companiei, Remco Steenbergen.

Urmăriți B1TV.ro și pe