Grupările Hamas şi Jihadul islamic salută atentatul comis la o sinagogă din Ierusalim, în care patru persoane au fost ucise

Grupările Hamas şi Jihadul islamic salută atentatul comis la o sinagogă din Ierusalim, în care patru persoane au fost ucise
Foto: newsbv.ro

Grupările Hamas şi Jihadul islamic au salutat marţi atentatul comis la o sinagogă din Ierusalim, cel mai sângeros din ultimii ani în Oraşul Sfânt, informează AFP.

Atacul reprezintă un „răspuns la uciderea martirului Yussef Ramuni”, şoferul palestinian care a fost găsit mort luni în autobuzul său, în Ierusalimul de Est, a anunţat Hamas.

Purtătorul de cuvânt al grupării islamiste palestiniene a declarat că atacul reprezintă „un răspuns la seria de crime ale ocupantului (israelian) vizând (moscheea) al-Aqsa”, adăugând că „Hamas îndeamnă la continuarea operaţiunilor”.

Gruparea Jihadul islamic a anunţat, la rândul său, că atacul reprezintă „răspunsul natural la crimele ocupantului”.

Patru israelieni au fost ucişi în urma atacului de la singagoga din Ierusalim comis de doi palestieni din Ierusalimul de Est, care au fost ucişi ulterior de poliţie.

Tags:
Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului