Gruprea Stat Islamic a publicat o înregistrare video în care prezintă decapitarea simultană a 15 bărbaţi

Gruprea Stat Islamic a publicat o înregistrare video în care prezintă decapitarea simultană a 15 bărbaţi
Foto: bbc.com

Gruprea Stat Islamic a publicat o înregistrare video în care prezintă decapitarea simultană a 15 bărbaţi, prezentaţi ca fiind militari sirieni luaţi ostatici, informează AFP.

în imagini apar teroriştii din grupul Stat Islamic mergând alături de cei 15 ostatici, în grupuri de câte doi. La un moment dat, fiecare terorist scoate o sabie şi decapitează câte un ostatic.
Ostaticii au fost prezentaţi ca fiind militari din forţele regimului Bashar al-Assad.

Într-o altă înregistrare, grupul terorist sunnit Stat Islamic prezintă decapitarea angajatului umanitar american Peter Kassig, în vârstă de 26 de ani, care era ostatic de un an.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei siriene şi grupuri teroriste. Bilanţul conflictului este, potrivit estimărilor ONU, de aproape 200.000 de morţi.

Ultima oră
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul