Grupul de mercenari Wagner recrutează deținuți ucraineni pe care îi forțează să lupte de partea Rusiei

Grupul de mercenari Wagner recrutează deținuți ucraineni pe care îi forțează să lupte de partea Rusiei
Foto: Hepta/Zuma Press / Zuma Press.

Mai mulți deținuți ucraineni sunt transferați în închisori ruse și după recrutați de gruparea Wagner pentru a lupta de partea pe Rusiei pe frontul din Ucraina, a adus la cunoștință, miercuri, 25 ianuarie, publicația The Kyiv Independent, citată de EFE

Statul Major al armatei ucrainene a făcut publică această informație de grupul de mercenari Wagner care, potrivit Moscovei, face progrese semnificative în Donbas, estul Ucrainei.

Recrutări intense

Rusia recrutează puşcăriaşi ucraineni care au fost duşi cu forţa în închisorile din Rusia. Compania militară privată Wagner recrutează în mod intens astfel de persoane, în special în Krasnodar”, a fost declarația dată de Statul Major al armatei ucrainene, conform ziare.com.

Pușcăriașii, pe care mercenarii Wagner vor să îi recruteze, execută în general pedepse pentru delicte grave.

Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, a explicat marţi seară prin intermediul serviciului său de presă că ”scopul este de a prelua sub control Bahmut şi de a distruge armata ucraineană în împrejurimile oraşului şi de a împiedica orice acţiune ofensivă în toate direcţiile”.

”Toate unităţile pregătite de luptă ale forţelor armate ucrainene sunt trimise la Bahmut, iar grupul Wagner le distruge, deschizând oportunităţi operaţionale pe alte direcţii” ale frontului, a specificat el.

Asalturile ruseşti la Bahmut şi în împrejurimile sale au fost confirmate de Statul-Major ucrainean în raportul său zilnic de miercuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe