Guvernatorul regiunii Cernăuți va fi demis. De ce este nemulțumit Guvernul Ucrainei

Guvernatorul regiunii Cernăuți va fi demis. De ce este nemulțumit Guvernul Ucrainei
Foto: Facebook

Guvernul Ucrainei a decis că Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serhi Osaciuk, va fi demis din funcție. Decizia a venit în contextul scandalului ambulanțelor din Italia, relatează Adevărul.

Informaţia a fost transmisă de reprezentantul Cabinetului de Miniştri în Rada Supremă, Taras Melniciuk, pe propriul canal de Telegram, potrivit BucPress. De asemenea, informaţia a fost confirmată de serviciul de presă al Cabinetului de Miniştri.

„A fost aprobată demiterea lui Serghii Dmitrovîci Osaciuk din funcţia de şef al Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi”, a scris Melniciuk.

Percheziții în clădirea administrației

Anterior, în clădirea Administraţiei, au avut loc percheziții. Adjunctul guvernatorului a fost acuzat de deturnarea de ambulanţe donate din Italia.

În regiunea Cernăuţi a izbucnit un scandal privind aducerea ambulanţelor  sub formă de ajutor umanitar, ca apoi să fie privatizate. Serviciul Securităţii al Ucrainei a descoperit furt din ajutorul umanitar de către un adjunct al şefului Administraţiei Militare Regionale.

Serhi Osaciuk fusese numit guvernator în anul 2019 şi s-a remarcat printr-o serie de declaraţii şi măsuri controversate, precum lansarea unor informaţii false despre Masacrul de la Fântâna Albă şi înlăturarea din Piaţa Centrală din Cernăuţi a bannerului care reproducea prima atestare documentară a oraşului, emisă de domnitorul Alexandru cel Bun, conform BucPress.

Urmăriți B1TV.ro și pe