Guvernul britanic a trimis din greșeală 100 de scrisori în care amenința cetățeni UE cu expulzarea

Guvernul britanic a trimis din greșeală 100 de scrisori în care amenința cetățeni UE cu expulzarea
Foto: The Local Denmark

Guvernul britanic a prezentat scuze după ce a trimis circa 100 de scrisori, prin care informa cetățeni ai Uniunii Europene că nu mai au drept de ședere în Marea Britanie și că dacă nu părăsesc țara într-o lună, vor fi expulzați, informează Reuters.

Eroarea e cu atât mai stânjenitoare cu cât au loc discuții cu oficialii de la Bruxelles privind drepturile post-Brexit ale cetățenilor europeni în Marea Britanie.

Totul a ieșit la iveală după ce o finlandeză, profesor la Queen Mary University din Londra și căsătorită cu un britanic, a scris pe Twitter despre scrisoarea primită.

”Home Office vrea să expulzeze un profesor finlandez căsătorit cu un britanic și care plătește taxe în Marea Britanie, adică pe mine”, a scris Eva Johanna Holmberg, pe Twitter.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului britanic de Interne a prezentat scuze celor care au primit astfel de scrisori: ”Un număr limitat de scrisori au fost emise din greșeală, iar noi am verificat de urgență de ce s-a întâmplat acest lucru. În prezent îi contactăm pe toți cei care au primit o astfel de scrisoare pentru a lămuri faptul că o pot ignora. Spunem absolut clar că drepturile cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie rămân neschimbate”.

Tags:
Ultima oră
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani