Guvernul britanic ar fi fost avertizat în urmă cu un an despre faptul că mașinile diesel s-ar putea să nu treacă testul emisiilor

Guvernul britanic ar fi fost avertizat în urmă cu un an despre faptul că mașinile diesel s-ar putea să nu treacă testul emisiilor

În urmă cu un an de zile, Guvernul britanic a primit un raport care avertiza că mașinile diesel s-ar putea să nu treacă testul emisiilor, potrivit independent.co.uk.

Ministerul Transporturilor a primit încă din octombrie 2014 un raport de la International Council on Clean Transportation(ICCT) prin care a fost avertizat de o neconformitate în legătură cu emisiile mașinilor diesel, a spus un purtător de cuvânt.

În raport se arată “o puternică evidență a emisiilor de oxid de nitrogen pentru tehnologiile diesel recente ale autoturismelor atât în Europa cât și în Statele Unite ale Americii”.

Patrick McLoughlin, secretar de stat pentru Transporturi, a cerut Comisiei Europene să investigheze emisiile vehiculelor.

Agenția pentru Certificare a Vehiculelor, care se ocupă cu testarea emisiilor din Marea Britanie, a spus că va relua testele de laborator.

ICCT a testat 15 vehicule și a găsit că emisiile depășesc de 7 ori limita legală, ceea ce poate cauza probleme respiratorii și moarte prematură.

Poluarea aerului ucide prematur anual 52.000 de persoane în Marea Britanie, iar emisiile diesel reprezintă un factor important al poluării aerului, așa că guvernul nu trebuie să tolereze discrepanța dintre testele de laborator și rezultatele reale”, a spus Andrew Pendleton, inițiatorul campaniei Friends of the Earth.