Guvernul britanic scoate la vânzare participația de la Eurostar

Guvernul britanic scoate la vânzare participația de la Eurostar
Foto: raileurope.com

Guvernul britanic a decis să scoată la licitație participația de 40% pe care o deține la compania feroviară Eurostar, relatează AFP.

Decizia a fost anunţată anul trecut în cadrul unui plan de privatizare în valoare de 20 de miliarde de lire sterline (25,4 miliarde de euro) până în 2020.

Compania feroviară care exploatează trenurile de mare viteză dintre Londra, Paris şi Bruxelles este deţinută în proporţie de 55% de SNCF (Franţa), 40% de Guvernul britanic prin compania publică London & Continental Railways şi 5% de compania feroviară belgiană SNCB.

Compania ar urma să îşi piardă monopolul şi va fi concurată de Deutsche Bahn, care a obţinut aprobarea pentru ca trenurile sale să circule prin tunel începând cu 2016.

Executivul britanic speră că această tranzacţie se va încheia la începutul anului viitor.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)