Guvernul canadian urmărește îndeaproape procedura destituirii președintelui român

Guvernul canadian urmărește îndeaproape procedura destituirii președintelui român
Guvernul român urmărește îndeaproape procesul destituirii președintelui român Traian Băsescu, exprimându-și speranța că vor fi respectate principiile democratice. Ministrul canadian de Externe John Baird...

Guvernul român urmărește îndeaproape procesul destituirii președintelui român Traian Băsescu, exprimându-și speranța că vor fi respectate principiile democratice.

Ministrul canadian de Externe John Baird și-a manifestat îngrijorarea sâmbătă, în urma votului de vineri al Parlamentului român pentru suspendarea lui Băsescu.

„Canada este îngrijorată de evenimentele recente din România, care amenință echilibrul democrației și fragilizează independența sistemului judiciar,” a declarat Baird, citat de Le Journal de Quebec.

„Canada urmărește îndeaproape procedura de destituire a președintelui român Traian Băsescu și îndeamnă ca procesul să se desfășoare în mod echitabil și transparent, cu respectarea primatului dreptului,”  a mai spus el.

Majoritatea deputaților și senatorilor români au hotărât suspendarea mandatului președintelui în urma unor acuzații pe care i le aduce „partidul de opoziție”, potrivit cărora ar fi încălcat Constituția, dar și a unor măsuri de austeritate care ar fi sărăcit populația, mai scrie jurnalul canadian.

Românii se vor prezenta la urne pe 29 iulie, pentru a spune dacă vor ca Băsescu să rămână la putere sau dacă vor ca procesul de destituire să continue.