Guvernul Ecuadorului a anunțat că va retrage licența de emisie pentru 55 de posturi de radio și televiziune

Guvernul Ecuadorului a anunțat că va retrage licența de emisie pentru 55 de posturi de radio și televiziune
Guvernul Ecuadorului a anunța, vineri, că va retragele licențele de emisie pentru 55 de posturi de radio și televiziune din cauza nerespectării unei prevederi a legii privind comunicațiile, ce a fost adoptată de...

Guvernul Ecuadorului a anunța, vineri, că va retragele licențele de emisie pentru 55 de posturi de radio și televiziune din cauza nerespectării unei prevederi a legii privind comunicațiile, ce a fost adoptată de curând, informează AFP.

Jaime Guerrero, ministrul Comunicațiilor din cabinetul de la Quito, a anunțat că 51 de posturi de radio și patru de televiziune nu s-au conformat reglementărilor care le obligau să prezinte o declaraţie sub jurământ că folosesc de doi ani în nume propriu frecvenţele ce le-au fost atribuite.

Potrivit demnitarului ecuadorian, această infracţiune va fi sancţionată cu retragerea ‘în scurt timp’ a frecvenţelor acordate posturilor în cauză al căror nume nu a fost dezvăluit.

Legea privind comunicaţiile a fost votată în luna iunie în Congresul de la Quito la iniţiativa preşedintelui ţării, Rafael Correa.

Noile reglementări prevăd o nouă repartizare a frecvenţelor în trei părţi egale, între mass-media publice, comunitare şi grupuri private care erau până în prezent în poziţie dominantă cu aproximativ 80% din piaţa audio-vizuală. Legea se referă, de asemenea, la înfiinţarea unui consiliu de supraveghere care are posibilitatea de a sancţiona cu amenzi mass-media ce refuză să îşi retuşeze informaţiile.

La începutul lunii septembrie, un grup de jurnalişti a depus un recurs pentru neconstituţionalitatea legii, considerând că încalcă libertatea de exprimare. Curtea Constituţională nu a dat încă o hotărâre cu privire la acest recurs.

Ultima oră
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus