Guvernul Franţei a anunțat că țara a intrat în al patrulea val al pandemiei

Guvernul Franţei a anunțat că țara a intrat în al patrulea val al pandemiei
Foto: Pixabay

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal a anunțat că Franța a intrat în cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus.

„Am intrat în al patrulea val al epidemiei”, a declarat Attal după o reuniune a guvernului francez.

„Vaccinarea limitează drastic numărul de forme grave”, a spus el, potrivit Reuters.

Varianta Delta a virusului mult mai contagioasă reprezintă acum aproape toate cazurile. Franța a raportat duminică peste 12.500 de noi cazuri de coronavirus, aceasta fiind a treia zi în care numărul infecțiilor a depășit 10.000.

Noi restricții impuse în Franța

Cei vizaţi au termen să se imunizeze împotriva COVID până pe 15 septembrie. După această dată, vor fi efectuate controale şi vor fi aplicate sancţiuni.

Emmanuel Macron a anunţat că, începând din 21 iulie, prezentarea certificatului sanitar care să ateste vaccinarea sau un test negativ va fi obligatorie pentru cei de peste 12 ani în spațiile culturale şi de divertisment în care sunt prezente peste 50 de persoane.

De la începutul lunii august acesta va fi obligatoriu și în cazul călătoriilor cu trenul, avion, precum şi la accesul în baruri, restaurante, cafenele, spitale, case de bătrâni și unități medico-sociale.

Franța a înregistrat un record de persoane programate la vaccinarea anti-COVID-19. Peste 900.000 s-au înscris, după ce Emmanuel Macron a anunțat că accesul în restaurante, baruri, cafenele, cinematografe, teatre și centrele comerciale ar putea fi interzis persoanelor nevaccinate.

Tags: