Guvernul Germaniei a numit drept „propagandă absurdă” observațiile ministrului rus de externe, în ceea ce privește originile lui Hitler

Guvernul Germaniei a numit drept „propagandă absurdă” observațiile ministrului rus de externe, în ceea ce privește originile lui Hitler
Guvernul Germaniei a numit drept „propagandă absurdă” observațiile ministrului rus de externe , în ceea ce privește originile lui Hitler. Sursa Foto: Hepta

Guvernul Germaniei a numit drept „propagandă absurdă” observațiile ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit cărora Adolf Hitler „a avut origini evreiești”, informează Reuters.

Berlin a reacționat după ce Israelul a acuzat comentariile iresponsabile ale lui Serghei Lavrov, cel care a încercat să facă o paralelă între Volodimir Zelenski și Adolf Hitler.

„Lavrov se folosește cu cinism de victimele și de criminalii trecutului și prezentului”

Duminică, ministrului rus de externe a fost întrebat în cadrul unui interviu referitor la retorica ridicolă a Rusiei, care este de părere că războiul provocat în Ucraina are ca scop „denazificarea”, având în vedere că Volodimir Zelenski este evreu.

„Cred că și Hitler a avut origini evreiești, așa că asta nu înseamnă nimic”, a răspuns Serghei Lavrov. Comentariile sale au fost denunțate de comisarul pentru antisemitism al guvernului german, precum și de guvernul israelian.

„Remarcile lui Lavrov iau în batjocură victimele nazismului într-o manieră inacceptabilă și aduc în fața nu doar a evreilor, dar și a întregului public internațional, un antisemitism deschis.

Lavrov se folosește cu cinism de victimele și de criminalii trecutului și prezentului”, a transmis Felix Klein, comisarul german pentru antisemitism.

Israelul denunță declarațiile lui Serghei Lavrov

Ministerul israelian de Externe Yair Lapid a transmis că ambasadorul Rusiei va fi convocat pentru „o discuție dură” în legătură cu comentariile, pe care Serghei Lavrov le-a făcut.

„Este o declarație de neiertat, scandaloasă, o greșeală istorică teribilă și ne așteptăm la scuze”, a declarat Lapid, potrivit YNet.

Dani Dayan, președintele Yad Vashem, memorialul Israelului pentru cele șase milioane de evrei uciși în Holocaust, a numit remarcile lui Lavrov „o insultă și o lovitură severă pentru victimele adevăratului nazism”.

Vorbind la postul de radio israelian Kan, Dayan a spus că Lavrov răspândește „o teorie a conspirației antisemită”.

Urmăriți B1TV.ro și pe