Guvernul spaniol a decis reintroducerea permiselor de muncă pentru români

Guvernul spaniol a decis reintroducerea permiselor de muncă pentru români

Guvernul spaniol a decis reintroducerea permiselor de muncă pentru români, anunțul fiind făcut  de Jose Blanco, un oficial al Guvernului de la Madrid, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la finalul ședinței de vineri  a Executivului spaniol.

Blanco, ministrul Dezvoltării și purtător de cuvânt al Guvernului, a explicat că decizia are ca scop conexarea fluxului de muncitori care vin pe teritoriul spaniol cu necesităţile pieţei muncii și contracararea dezvoltării economiei subterane, relatează publicația La Vanguardia.

Ministrul a confirmat că cererea nu va avea efect asupra muncitorilor români care sunt deja incluşi pe piaţa muncii din Spania. 

Jose Blanco a dat asigurări că decizia de vineri a Guvernului spaniol nu contravine regulilor privind libera circulaţie a persoanelor pe teritoriul Uniunii Europene.

El a adăugat că, în cazuri excepţionale, dacă unul din statele membre nu a luat măsuri la nivel naţional pentru a garanta libertatea de circulaţie, poate cere Comisiei Europene permisiunea de a impune restricţii dacă demonstrează că „există probleme serioase” de natură să justifice această măsură. 

Românii din Spania sunt cea mai numeroasă comunitate de străini stabilită pe teritoriul acestei ţări, fiind formată din 861.584 de persoane, care au o medie de vârstă de 32,1 ani, cei mai mulţi preferând să locuiască în regiunea Madrid.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România