Guvernul SUA, dat în judecată de Tesla. Compania lui Elon Musk acuză tarifele aplicate produselor importate din China

Guvernul SUA, dat în judecată de Tesla. Compania lui Elon Musk acuză tarifele aplicate produselor importate din China

Gigantul auto Tesla a dat în judecată guvernul Statelor Unite şi pe reprezentantul pentru Comerţ al SUA, Robert Lighthizer, din cauza tarifelor aplicate produselor importate din China, scrie CNBC.

Guvernul SUA, dat în judecată de Tesla

Compania deținută de miliardarul Elon Musk cere ca instanţa să anuleze două tarife impuse de administraţia Trump şi să returneze, cu dobândă, fondurile plătite de Tesla din cauza acestor tarife, cunoscute ca Lista 3 şi Lista 4.

Mai exact, Lista 3 a intrat în vigoare în 2018 şi impune în prezent tarife de 25% pentru bunuri importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Lista 4 a intrat în vigoare în 2019 şi constă în prezent în tarife de 7,5% pentru importuri din China de 120 de miliarde de dolari.

Ambele liste includ sute de produse extrem de specifice, de la materii prime la componente electronice.

Atât Tesla, cât şi biroul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA, nu au comentat.

Tesla a scris istorie, devenind cea mai valoroasă companie auto din lume

La sfârșitul lunii iunie, Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, capitalizarea de piaţă a companiei depășind pentru prima dată valoarea Toyota, scrie CNBC.

La jumătatea lunii iunie, plafonul de piață evaluat pentru Tesla se situa deja undeva la aproximativ 185 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors, Ford și Fiat Chrysler Automobiles combinate, cotația sa ridicându-se atunci la aproximativ 1.025 dolari pe acțiune, valoare care a crescut constant. Mai exact, preţul acţiunilor pentru producătorul auto a crescut cu 170% în acest an.

Acțiunile Tesla, cel mai mare declin în 24 de ore

Cu toate acestea, la începutul lunii septembrie, acțiunile companiei Tesla au înregistrat o scădere drastică la Bursa din New York, de 21 de procente, fiind cel mai mare declin înregistrat într-o singură zi de gigantul auto.

Concret, averea miliardarului Elon Musk s-a micșorat cu 16,3 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Prăbușirea acțiunilor Tesla a urmat anunțului făcut deGeneral Motors, care a declarant căva plătidouă miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp,concurând astfel cu Tesla şi Ford.

Anunțul a „tăiat” 80 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a companiei Tesla, în vreme ce titlurile Nikola au urcat cu peste 4%.

Tags:
Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE