Haiti: Au fost descoperite noi focare de holeră

Haiti: Au fost descoperite noi focare de holeră
Directorul general al Sănătății publice din Haiti, Gabriel Timothe, a anunțat, miercuri, că noi focare de epidemie au fost descoperite în câteva zone rurale din țară, relatează BBC. Potrivit directorului...

Directorul general al Sănătății publice din Haiti, Gabriel Timothe, a anunțat, miercuri, că noi focare de epidemie au fost descoperite în câteva zone rurale din țară, relatează BBC.

Potrivit directorului general, focarele reziduale care au apărut în anumite regiuni, precum în nord, pe platoul central și în sud-est nu constituie un vârf al maladiei, așa cum au scris mass-media locale.

Pentru a marca șase luni de luptă împotriva epidemiei, președintele Rene Preval i-a primit la palatul prezidențial pe diferiți actori implicați în combaterea flagelului, pentru a le mulțumi.

De asemenea, președintele, cu mai puțin de o lună înaintea finalului mandatului său, i-a îndemnat pe cetățeni să nu coboare garda și să țină cont în continuare de măsurile de igienă.

Conform ultimilor statistici făcute publice, 4.856 de oameni au murit în urma maladiei legate de sărăcie, care fusese eradicată din Haiti în urmă cu un secol.