Germania: Şeful serviciului de informaţii interne, TRIMIS la PENSIE după ce a negat ‘vânătorile’ de migranţi

Germania: Şeful serviciului de informaţii interne, TRIMIS la PENSIE după ce a negat 'vânătorile' de migranţi

Decizie radicală luată de Guvernul de la Berlin. Controversatul şef al serviciului de informaţii interne al Germaniei a fost demis de ministrul de Interne Horst Seehofer, care a anunţat luni că a dispus „pensionarea provizorie” cu efect imediat a lui Hans-Georg Maassen.

Maassen, 55 de ani, căruia i se ceruse în trecut să devină consilier al ministrului, în urma unui precedent scandal, a fost definitiv îndepărtat din funcția publică din cauza criticilor împotriva coaliției guvernamentale, scrie AFP, potrivit hotnews.ro.

El le-a declarat omologilor săi europeni, într-un discurs susținut în 18 octombrie la Varșovia, că este victima aripii „stângii radicale” a coaliției cancelarului Angela Merkel. „În discursul său a folosit formulări inacceptabile”, a declarat luni Seehofer, denunțând atacul acestuia față de Partidul Social-Democrat (SPD), formațiunea de centru stânga aliată cu partidul conservator al lui Merkel.

Ministrul de Interne a mai spus că este „inacceptabil” faptul că Maassen a calificat drept „naivă” politica migratorie a guvernului.
„În Germania sunt văzut ca un critic al politicii externe şi de securitate idealiste, naive şi de stânga. (…) Pot să-mi imaginez o viaţă în afara serviciului public, de exemplu în politică sau afaceri”, a afirmase Maassen.

El este sub focul criticilor din 7 septembrie, când a dezmințit existența unor „vânători colective” de migranți, denunțate de Angela Merkel după protestele împotriva imigranților din Chemnitz (Detalii AICI).

Maassen a susţinut că o înregistrare video legată de acest subiect și difuzată pe rețelele sociale era falsă, în condițiile în care aceasta era reală. O parte a clasei politice l-a acuzat pe acesta că are legături prea strânse cu formațiunea de extremă dreapta AfD.

(Foto: Wikipedia)