Igor Dodon, mesaj cu „mult respect și din toată inima”, de ziua lui Putin: „În aceste vremuri grele îți doresc putere, forță și credință”

Igor Dodon, mesaj cu mult respect și din toată inima, de ziua lui Putin: În aceste vremuri grele îți doresc putere, forță și credință”
Foto: Hepta/Sputnik / Aleksey Nikolskyi.

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare pentru liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care împlinește astăzi 70 de ani. „Cu mult respect și din toată inima îl felicit cu această ocazie și îi doresc multă sănătate, longevitate și prosperitate”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

 Dodon, mesaj din toată inima pentru Putin

„Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, își sărbătorește astăzi jubileul. Cu mult respect și din toată inima îl felicit cu această ocazie și îi doresc multă sănătate, longevitate și prosperitate.

Vladimir Vladimirovici este un om remarcabil, care și-a câștigat încrederea și un înalt prestigiu internațional, inclusiv în rândul locuitorilor țării noastre, așa cum demonstrează numeroasele sondaje de opinie publică.

Poporul moldovenesc apreciază prietenia cu Rusia, onorează tradițiile și valorile noastre comune. Sunt convins că, în ciuda obstacolelor interne și externe existente, Moldova și Rusia se vor strădui mereu pentru o cooperare cu mai multe fațete și un parteneriat strategic.

În aceste vremuri grele, Vladimir Vladimirovici, și întregului popor rus, îți doresc putere, forță și credință”, a afirmat Dodon în mesajul său de felicitare adresat președintelui rus.

Ce crede Dodon despre confruntarea ruso-ucraineană

Socialistul Igor Dodon a fost întrebat, în timpul marșului organizat de 9 mai, despre poziția sa privind conflictul ruso-ucrainean.

Ex-președintele Republicii Moldova și susținătorul regimului putinist a răspuns că regretă faptul că rușii nu au găsit o soluție pentru a rezolva problemele pe cale pașnică și speră că în timpul apropiat aceștia vor identifica o „cale diplomatică” pentru a soluționa conflictul din Ucraina.

„De multe ori am spus și astăzi am să repet că este regretabil ceea ce se întâmplă în Ucraina, sunt vecinii noștri, sunt frații noștri.

Noi avem o diasporă din Ucraina foarte mare în interiorul țării, de aceea este dureros ce se întâmplă în Ucraina, dar și rușii sunt prietenii noștri.

Suntem parteneri strategici și este regretabil că nu au găsit o soluție la problemele care sunt pe cale pașnică. (…) Sperăm foarte mult ca în timpul apropiat se va găsi o soluție pe cale diplomatică”, a precizat Igor Dodon.

Urmăriți B1TV.ro și pe