Imaginea zilei în Ucraina. Cum încercau locuitorii din Irpin să se evacueze în timp ce continua să cadă ploaia de rachete rusești (FOTO)

Imaginea zilei în Ucraina. Cum încercau locuitorii din Irpin să se evacueze în timp ce continua să cadă ploaia de rachete rusești (FOTO)
Un pod din Irpin a fost bombardat chiar de armata ucraineană pentru că acesta se afla pe ruta folosită de convoiul rusesc pentru a ajunge în capitala ucraineană, Kiev. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Diego Herrera

Irpin, oraș aflat la nord-vest de Kiev, a fost una dintre țintele bombardamentelor rusești, în condițiile în care trupele Moscovei caută să înconjoare capitala ucraineană. Astfel, pe rețelele sociale a început să circule o imagine emoționantă, care surprinde un pic din drama pe care o trăiește poporul ucrainean în aceste zile.

Imaginea zilei în Ucraina, surprinsă la Irpin

Imaginea a fost distribuită de Khodorkovsky Communications Centers, care spune că „așa arată o tentativă de evacuare a locuitorilor din Irpin, lângă Kiev, în timp ce ploaia de rachete a lui Putin continuă să cadă”.

Ucraina a fost invadată din trei părți de forțele miliare ale Federației Ruse. Comunitatea occidentală a condamnat ofensiva Moscovei drept ilegală, nejustificată și neprovocată și a adoptat sancțiuni de o intensitate fără precedent împotriva Rusiei și a entităților care sprijină regimul de la Kremlin.

NATO nu se va implica în războiul din Ucraina, dar e gata să apere fiecare centimetru din teritoriul Alianței dacă e necesar

NATO a precizat în mai multe rânduri că nu se va implica în acest conflict militar, însă a oferit diverse tipuri de sprijin și a subliniat că este gata să apere fiecare centimetru din teritoriul Alianței dacă situația o va impune. De altfel, forțele aliate și-au consolidat postura de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv în România.

„În acest moment, nu avem indicii că alt scenariu este necesar decât cel în care trăim, din păcate, acum, deci nu credem că se va extinde conflictul. Pe de altă parte, este foarte clar că aici avem un agresor, care este Rusia, și noi trebuie să facem tot ce trebuie pentru a ne proteja și a asigura o defensivă pentru statele noastre. În acest sens, da, este de dorit și este destul de probabil să vină forțe din NATO mai aproape de Flancul Estic.

Chiar mâine voi merge la Baza Mihail Kogălniceanu de lângă Constanța, unde a ajuns un contingent important din Franța, din Belgia, sunt militari din Statele Unite, știm, din Italia și din Germania, și îi voi saluta, le voi spune bun venit, dar există planuri să vină și forțe suplimentare. Noi ne pregătim ca să ne apărăm. Nu intenționăm să trecem în altă parte”, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, care sâmbătă a vizitat tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret, județul Suceava.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)