Imagini cu momentul prăbușirii avionului în care se afla miliardarul român Dan Petrescu (VIDEO)

Imagini cu momentul prăbușirii avionului în care se afla miliardarul român Dan Petrescu (VIDEO)

Imagini video care surprind accidentul aviatic din Milano în urma căruia și-a pierdut viața miliardarul Dan Petrescu. În imagini, accidentul aviatic care a avut loc sâmbătă 3 octombrie în apropierea terminalului de metrou din San Donato, la câțiva pași de sediul Eni.

La trei minute de la decolarea de pe aeroportul Linate din Milano avionul Pilatus PC-12 în care se afla miliardarul român Dan Petrescu și familia sa începe să devieze de la ruta stabilită și să transmită parametri anormali. Potrivit Corriere dela Sera, personalul turnului de control ia legătura cu pilotul.

Dezastrul a avut loc în 16 secunde. La 13:07:40 își continuă zborul cu 293 de kilometri pe oră, la 1.631 de metri altitudine, două secunde mai târziu altitudinea scade la 1.615 metri și viteza ajunge la aproape 303. Alte două secunde mai târziu și este mai jos cu 52 de metri. Cu șapte secunde înainte de ultimul semnal, aeronava înregistrează cea mai mare viteză: 319 kilometri pe oră, ceea ce ar demonstra că pilotul a încercat să redreseze aeronava. Ultimul semnal al avionului a fost înregistrat la 13:07:56.

Aeronava, pilotată de Dan Petrescu, un om de afaceri miliardar român în vârstă de 68 de ani, și cu soția și fiul de 30 de ani la bord, tocmai a decolat de la Linate în drum spre Sardinia: s-a prăbușit între via Marignano și prin 8 octombrie 2001. Clădirea pe care a lovit-o a luat foc.