Imagini cu un soldat de la Azovstal cântând melodia cu care Ucraina a câștigat Eurovision. Videoclipul oficial surprinde imagini din Bucea, Irpin, Gostomel şi Borodianka

Imagini cu un soldat de la Azovstal cântând melodia cu care Ucraina a câștigat Eurovision. Videoclipul oficial surprinde imagini din Bucea, Irpin, Gostomel şi Borodianka
Imagini cu un soldat de la Azovstal cântând melodia cu care Ucraina a câștigat Eurovision. Sursa: Captură video/Twitter/@NewVoiceUkraine

Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip cu un soldat de la Azovstal din Mariupol cântând melodia câștigătoare de la Eurovision, „Stefania”. Această melodie amestecă hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).

Apărătorul din Azovstal cântă această melodie, în timp ce pe fundal se pot auzi bombardamente. Gestul a fost făcut în semn de mulțumire pentru trupa Kalush care a reprezentat Ucraina la Eurovision, potrivit G4Media.

A fost lansat videoclipul oficial al piesei

Duminică, a fost lansat videoclipul oficial al piesei „Stefania”, surprinzând imagini din Bucea, Irpin, Gostomel şi Borodianka. Înregistrarea video cu soldatul ucrainean cântând melodia a devenit viral.

„În acest fel, soldaţii ucraineni i-au mulţimit trupei Kalush pentru susţinerea de la Eurovision şi pentru apelul către întreaga lume pentru a fi ajutaţi apărătorii Mariupolului”, notează The New Voice of Ukraine.

Mesajul lui Volodimir Zelenski după ce Ucraina a câștigat Eurovision

Volodimir Zelenski a felicitat trupa Kalush Orchestra pentru câștigarea concursului Eurovision. Președintele ucrainean a promis că evenimentul va fi găzduit la Mariupol, atunci când orașul va fi liber și restaurat, probabil chiar anul viitor.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision! Mulțumim pentru victorie Kalush Orchestra și tuturor celor care ne-au votat!”, a spus Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook, după ce Ucraina a câștigat concursul Eurovision.

Ucraina a câştigat Eurovision 2022, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucrainenii au fost reprezentaţi de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Pe scenă, câştigătorii au făcut un apel pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni