Imagini șocante! Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia (VIDEO)

Imagini șocante! Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia (VIDEO)

Mai multe fotografii și înregistrări video cu adolescenţi cărora le-au fost puse cagule pe cap, au fost legaţi de scaune şi au fost „trataţi“ cu gaze lacrimogene într-un centru de detenţie pentru minori din provincia australiană Teritoriul de Nord, au făcut înconjurul lumii, potrivit adevarul.ro.

Angajaţii de la centrul de detenţie pentru minori au folosit gaze lacrimogene asupra tinerilor, despre care au afirmat că ar fi încercat să evadeze.

Angajații centrului au spsu că şase adolescenţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, s-au înarmat cu cioburi de sticlă pentru a evada din celulele lor, într-o aripă a clădirii care este destinată minorilor ţinuţi în izolare aproape completă, cunoscută sub numele de „unitate de management comportamental“.

Incidentul a fost investigat de fostul comisar pentru protecţia copiilor din Teritoriul de Nord, Howard Bath, care a ajuns la concluzia că angajaţii centrului au folosit în mod necorespunzător o serie de metode şi de instrumente.

Înregistrările arată că un singur adolescent a evadat din celulă, după ce aceasta a fost lăsată neîncuiată de un gardian. Imaginile arată zece explozii ale unor petarde cu gaz lacrimogen în acea aripă a clădirii, într-un interval de 90 de secunde.

Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia

#DIRECT_ONE_2m8frx#

Dintre cei şase tineri care au fost expuşi gazului lacrimogen, cinci erau încuiaţi în celulele lor şi nu toţi aveau comportamente nepotrivite, aşa cum au spus și angajaţii centrului.

Agenţiile naţionale australiene au cerut adoptarea imediată a unor măsuri în centrele de detenţie din această ţară.

„Poporul nostru (indigen) este la curent cu astfel de lucruri. Ceea ce am văzut ieri este absolut ruşinos“, a reacţionat Mick Godola, comisarul pentru justiţie socială însărcinat cu problema aborigenilor şi indigenilor din regiune.

Ultima oră
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate
10:40 - Atleta Andrea Miklos nu va participa la Jocurile Olimpice din motive medicale, deși se află la Tokyo. COSR: Din păcate, se va întoarce în curând în țară
10:36 - Jandarmii din Harghita, solicitați să intervină de opt ori pentru îndepărtarea urșilor în weekend
10:33 - Pericol pe străzile din Eforie Nord! Ce au văzut turiştii duminică seară e foarte grav
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert