Imagini șocante! Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia (VIDEO)

Imagini șocante! Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia (VIDEO)

Mai multe fotografii și înregistrări video cu adolescenţi cărora le-au fost puse cagule pe cap, au fost legaţi de scaune şi au fost „trataţi“ cu gaze lacrimogene într-un centru de detenţie pentru minori din provincia australiană Teritoriul de Nord, au făcut înconjurul lumii, potrivit adevarul.ro.

Angajaţii de la centrul de detenţie pentru minori au folosit gaze lacrimogene asupra tinerilor, despre care au afirmat că ar fi încercat să evadeze.

Angajații centrului au spsu că şase adolescenţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, s-au înarmat cu cioburi de sticlă pentru a evada din celulele lor, într-o aripă a clădirii care este destinată minorilor ţinuţi în izolare aproape completă, cunoscută sub numele de „unitate de management comportamental“.

Incidentul a fost investigat de fostul comisar pentru protecţia copiilor din Teritoriul de Nord, Howard Bath, care a ajuns la concluzia că angajaţii centrului au folosit în mod necorespunzător o serie de metode şi de instrumente.

Înregistrările arată că un singur adolescent a evadat din celulă, după ce aceasta a fost lăsată neîncuiată de un gardian. Imaginile arată zece explozii ale unor petarde cu gaz lacrimogen în acea aripă a clădirii, într-un interval de 90 de secunde.

Adolescenţi închişi în celule şi „trataţi“ cu gaze lacrimogene, într-un centru de detenţie pentru minori din Australia

#DIRECT_ONE_2m8frx#

Dintre cei şase tineri care au fost expuşi gazului lacrimogen, cinci erau încuiaţi în celulele lor şi nu toţi aveau comportamente nepotrivite, aşa cum au spus și angajaţii centrului.

Agenţiile naţionale australiene au cerut adoptarea imediată a unor măsuri în centrele de detenţie din această ţară.

„Poporul nostru (indigen) este la curent cu astfel de lucruri. Ceea ce am văzut ieri este absolut ruşinos“, a reacţionat Mick Godola, comisarul pentru justiţie socială însărcinat cu problema aborigenilor şi indigenilor din regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)