Imagini șocante: Soldaţii britanici lovesc un civil irakian în timpul unei anchete

Imagini șocante: Soldaţii britanici lovesc un civil irakian în timpul unei anchete
O înregistrare video şocantă arată cum soldaţii britanici lovesc un civil irakian în timpul unei anchete. Acest tratament inuman făcea parte din investigația în cazul celor şase poliţişti britanici omorâţi...

O înregistrare video şocantă arată cum soldaţii britanici lovesc un civil irakian în timpul unei anchete. Acest tratament inuman făcea parte din investigația în cazul celor şase poliţişti britanici omorâţi într-o misiune în Irak, în 2003.

Interogatoriul a fost filmat de unul dintre soldaţi şi arată cum, la final, maxilarul civilului irakian a fost dizlocat în urma loviturilor.

Înregistrarea video a fost trimisă ziarului Daily Mail de un membru al armatei, acesta susţinând că scena a avut loc după ce şase poliţişti britanici au fost omorâţi de civili irakieni în 2003, imediat după invazie.

Militarul britanic susţine că înregistrarea arată doar o mică parte din interogatoriu, care a durat o oră.

În imagini, irakianul îi imploră pe soldaţi să se oprească și să nu îl mai lovească, o dată chiar privind direct înspre cameră.

„Ţinem foarte mult la respectarea standardelor armatei, iar când cineva nu le urmează, acesta nu mai are ce căuta în armată”, au declarat surse din Ministerul Apărării, care au adăugat că a început o anchetă în acest caz.

Irakian agresat de soldații britanici