În Turcia KURZII contraatacă: PKK afirmă că a DOBORÂT un elicopter militar!

În Turcia KURZII contraatacă: PKK afirmă că a DOBORÂT un elicopter militar!

Separatiștii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au afirmat vineri că au doborât un elicopter militar turc care s-a prăbușit miercuri cu 13 soldați la bord în sud-estul Turciei, a anunțat agenția prokurdă de presă Firat, citată de AFP și L'Express.

Aparatul ''a devenit ținta uneia dintre unitățile noastre aflate în zonă. Elicopterul, care a fost atins, s-a prăbușit vrând să se îndepărteze'', a afirmat aripa militară a PKK, citată de Firat.

AFP precizează că nu a fost posibilă deocamdată verificarea informației dintr-o sursă independentă.

Statul major turc a afirmat miercuri că aparatul s-a prăbușit după ce s-a lovit ''accidental'' de o linie de înaltă tensiune în provincia Sirnak, în sud-estul cu populație majoritar kurdă din Turcia, precizând că a fost deschisă o anchetă.

Sud-estul Turciei este teatrul unor confruntări sângeroase între forțele de securitate turce și PKK, o organizație calificată drept ''teroristă'' de către Ankara și aliații săi occidentali.

Prăbușirea elicopteruluia provocat o puternică emoție în Turcia, unde funeraliile militarilor au fost transmise în direct la principalele canale de televiziune.

Tags: