Încă cinci documente secrete au fost descoperite în reședința lui Joe Biden

Încă cinci documente secrete au fost descoperite în reședința lui Joe Biden
Foto: Hepta - Abaca Press / Ting Shen

Anchetatorii continuă să găsească documente clasificate rătăcite de președintele american Joe Biden în locuința sa personală din Delaware. Încă 5 pagini cu marcajul „secret” au fost găsite într-o cameră adiacentă garajului casei președintelui american, a anunțat sâmbătă Casa Albă, potrivit bbc.com.

Documentele se adaugă altor dosare găsite în această reşedinţă privată, precum şi altor documente confidențiale descoperite în noiembrie anul trecut într-un birou din Washington.

Un prim set de documente clasificate, din perioada în care Joe Biden era vicepreședinte în Administrația Obama, fusese găsit la Penn Biden Center, un think tank din Washington, pe 2 noiembrie, înainte de alegerile intermediare din SUA, însă informația a fost dezvăluită abia în această săptămână.

Președintele a adăugat că „nu ştie ce este în documente” dar şi că avocaţii lui i-au sugerat să nu întrebe. Casa Albă a transmis că, cel mai probabil, documentele au fost ajuns acolo din neatenție.

Printre documentele din perioada în care Joe Biden era vicepreşedinte se numără 10 materiale clasificate, inclusiv note şi rapoarte de informare ale serviciilor secrete americane despre subiecte precum Ucraina, Iran sau Marea Britanie, conform CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe