Încă o moarte suspectă la Moscova: Un director al Lukoil a fost găsit fără suflare în pivnița unui șaman. Este cel mai recent deces în rândul oamenilor de afaceri ruși

Încă o moarte suspectă la Moscova: Un director al Lukoil a fost găsit fără suflare în pivnița unui șaman. Este cel mai recent deces în rândul oamenilor de afaceri ruși
Foto: Hepta/Sputnik / Vladimir Astapkovich.

Alexander Subbotin, un fost director al companiei petroliere de stat Lukoil care a fost găsit mort duminică în subsolul unei case din regiunea Moscovei, relatează TASS. La Mytishchi, după o sesiune cu șamani locali, Alexander Subbotin, un fost manager de top al companiei petroliere Lukoil, a murit. A fost membru al consiliului de administrație al Lukoil Trading House LLC.

Un fost director Lukoil găsit mort

Este posibil ca Subbotin să fi murit după o sesiune împotriva mahmurelii cu șamanul Magua și soția sa. Ei au primit clienți în casa lor privată și au oferit tratament cu broaște râioase otrăvitoare, potrivit canalului de telegram Mash.

Pentru aceasta, șamanii incizează pielea și insufla venin de broască râioasă – iar după vărsături, pacientul s-ar fi ameliorat. Chiar și șamanii numeau spirite, sacrificau animale și scăldau pe cei pierduți în sângele cocoșului.

Subbotin cunoștea cuplul Magua de multă vreme și le folosea în mod regulat serviciile. Ultima sesiune a eșuat. Dintr-o dată, în loc să trateze mahmureala, s-a simțit rău – îl durea inima. Cuplul Magua a decis să nu cheme o ambulanță, dar i-a dat lui Subbotin Corvalol. Fostul director Lukoil a fost adormit la subsol, unde a murit. Soții șamani le-au spus poliției că sunt doar prieteni cu decedatul.

Alexander Subbotin este fratele lui Valery Subbotin, fost vicepreședinte pentru aprovizionare și vânzări cu petrol al Lukoil. A lucrat în biroul central și a fost perceput ca unul dintre succesorii președintelui Vagit Alekperov.

Mai mulți magnați ruși au fost găsiți fără suflare în ultimele trei luni

Cel puțin cinci oameni de afaceri ruși proeminenți s-au sinucis de la sfârșitul lunii ianuarie, trei dintre ei omorându-și membrii familiilor înainte de a-și lua viața.

Patru dintre cei morți erau asociați cu gigantul energetic de stat rus Gazprom sau cu una dintre filialele sale, se arată într-o analiză CNN. Un director executiv de la Gazprom a fost găsit mort în cabana sa din satul Leninsky, lângă Leningrad, pe 30 ianuarie 2022, potrivit presei de stat ruse RIA Novosti.

RIA a raportat că la fața locului a fost găsit un bilet de adio și că anchetatorii investigau moartea ca sinucidere. Radiodifuzorul național rus RenTv l-a identificat pe bărbat drept Leonid Shulman, șeful departamentului de transport la Gazprom Invest.

La doar o lună după aceea, un alt director executiv de la Gazprom a fost găsit mort în același sat. Alexander Tyulakov a fost găsit mort în garajul său pe 25 februarie, potrivit Novaya Gazeta, un ziar independent rus. Novaya Gazeta a raportat că s-a sinucis.

Urmăriți B1TV.ro și pe