Incendiu devastator în Londra. Un bloc de 27 de etaje a fost cuprins de flăcări (VIDEO)

Incendiu devastator în Londra. Un bloc de 27 de etaje a fost cuprins de flăcări (VIDEO)
foto: news.ro

UPDATE: Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma incendiului care s-a produs la un bloc de 30 de etaje din capitala Marii Britanii.

Londra trece iarași prin clipe de coșmar! Un bloc turn a fost cuprins de flăcări şi arde neîncetat de ore întregi.

Mai grav este că în imobilul transformat în torţă, s-ar afla mai multe persoane blocate.

Iar potrivit unor martori, au fost văzuţi oameni care au sărit pe geamurile blocului, în speranţa că se vor salva.

Coşmarul a început în cursul nopţii în jurul orei locale 1. Un incendiu puternic a cuprins un bloc de locuinţe de 27 de etaje, construit în urmă cu mai bine de jumătate de secol. Din imobil s-au putut auzi mai multe ţipete disperate de ajutor, uniii dintre locatari aruncându-se de la geam pentru a încerca să scape de flăcări în timp ce alţii au fost văzuţi încercând să ventileze încăperile în care se aflau.

La faţa locului s-au deplasat peste 200 de pompieri cu cel puţin 40 de autospeciale. dar şi multiple echipaje de ambulanţă şi poliţie. Oamenii din zonă au fost evacuaţi de urgenţă, iar pe străzi, ofiţerii au fost asaltaţi de persoane disperate care au cerut informaţii despre rude şi prieteni încă blocaţi în clădire.

Până în prezent nu au fost oferite detalii despre numărul victimelor, dar faptul că imobilul adăposteşte nu mai puţin de 120 de locuinţe, poate duce la un bilanţ tragic. Din primele informaţii se pare că incendiul a luat naştere la etajul al 4-lea al clădirii, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni la un aparat electrocasnic.

Autorităţile susţin că această clădire construită în anul 1974 se afla în proces de renovare, tocmai pentru că existau mai multe încălcări ale standardelor de securitate în cazul incendilor. De altfel, în clădire, există doar un singur set de scări pentru exacuare. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a numit incidentul unul "major".

Incendiu devastator în Londra. Un bloc de 30 de etaje a fost cuprins de flăcări

#DIRECT_ONE_7e2l72#

Tags:
Ultima oră
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)