Incendiul de vegetație din Turcia de lângă stațiunea Marmaris se extinde în continuare

Incendiul de vegetație din Turcia de lângă stațiunea Marmaris se extinde în continuare
Incendiile de vegetație au aprins cerul în stațiunea Marmaris de la Marea Mediterană. Foto din 29 iulie 2021: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Pompierii continuă să lupte și joi, de pe uscat și din aer, cu un incendiu de vegetație în sud-vestul Turciei, în timp ce speranțele că flăcările au fost stăpânite s-au risipit după ce s-au extins din nou din cauza temperaturilor ridicate și a vântului.

150 de persoane au fost evacuate din zona stațiunii Marmaris

Scenele cu pădurea toată arzând în flăcări în apropierea stațiunii de coastă Marmaris, de pe malul Mării Egee, au stârnit temeri privind o repetiție a incendiilor de anul trecut, care au devastat zeci de mii de hectare în întreaga regiune.

Marmaris, Turcia

Elicoptere și avioane au aruncat apă asupra flăcărilor pe tot parcursul zilei de miercuri, iar autoritățile au declarat că vor ieși din nou joi, după ce au făcut o pauză peste noapte.
Ministrul pădurilor, Vahit Kirisci, a declarat miercuri că incendiul este sub control, dar ulterior a spus că s-a extins din nou, alimentat de vânt și de vremea caldă.

Aproximativ 150 de persoane din 51 de case au fost evacuate ca măsură de precauție, a spus el, adăugând că aproximativ 2.600 de persoane lucrează pentru a stinge incendiul. Autoritatea forestieră din Turcia a declarat că 27 de elicoptere și 14 avioane vor fi implicate joi în lupta împotriva focului care se extinde.

Incendiile de vara trecută, majoritatea dintre acestea fiind, de asemenea, în apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate în Turcia, a declarat anul trecut un monitor atmosferic al Uniunii Europene, adăugând că Mediterana a devenit un punct fierbinte al incendiilor de vegetație.

Urmăriți B1TV.ro și pe