Incident pe portavionul rus Amiralul Kuznetsov: Un avion de luptă a căzut de pe vas și s-a pierdut în mare

Incident pe portavionul rus Amiralul Kuznetsov: Un avion de luptă a căzut de pe vas și s-a pierdut în mare
Foto: Youtube

Un avion de luptă rusesc, model Su-33, a derapat în momentul aterizării pe portavionul Amiralul Kuzenetsov și a căzut în mare, fiindu-i pierdută urma. Motivul incidentului îl reprezintă o defecțiune tehnică la cutia de viteză care a făcut ca avionul să nu se poată opri, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia.

Pilotul a reușit să se catapulteze și să scape nevătat în urma incindetului, potrivit rt.com.

"Misiunile aviației navale continuă în concordanță cu programul", a anunțat Ministerul Apărării după incident.

Avionul Su-33 este al doilea care se pierde de pe portavionul Kuznetsov în timpul misiunii pe care îl desfășoară în Marea Mediterană. În urmă cu câteva zile, un MIG-29 nu a reușit să aterizeze din cauza unei defencțiune și a rămas fără combustibil înainte de a se pierde.

Trimiterea portavionului Amiralul Kuznetsov în misiune în Siria este prima ieșire în larg a acestuia de când a fost construit. Este în prezent singurul portavion aflat în serviciul forțelor navele ruse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu