Indonezia: Peste 6.000 de persoane au fost evacuate din cauza intensificării activităţii vulcanului Sinabung. Alerta a fost ridicată la cel mai înalt nivel

Indonezia: Peste 6.000 de persoane au fost evacuate din cauza intensificării activităţii vulcanului Sinabung. Alerta a fost ridicată la cel mai înalt nivel
Foto: rt.com

Autoritățile indoneziene au ordonat evazuarea a peste 6.000 de persoane care locuiesc în apropiere de Sinabung, pe Insula Sumatra, din cauza intensificării activităţii vulcanice, informează agenția DPA.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei pentru managementul dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho, alerta în zona vulcanului a fost ridicată la cel mai înalt nivel.

Cupola de lavă a vulcanului a crescut în volum, la peste trei milioane de metri cubi, ceea ce-l face „instabil”, a declarat Sutopo.

„Cupola riscă să se prăbuşească şi să urmeze erupţii şi emisii de cenuşă care poate ajunge până la şapte kilometri către sud-est”, a mai precizat acesta, adăugând că 2.053 de familii, în total 6.179 de persoane care locuiesc în opt cătune pe versantul de sud-est al vulcanului au primit ordine de evacuare.

„Prioritare (la evacuare) sunt cele 370 de familii care locuiesc pe o rază de trei kilometri”, a spus purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru managementul dezastrelor

Sinabung a erupt intermitent începând de la sfârşitul lui 2013. Şaisprezece persoane au fost ucise, iar alte câteva zeci de mii au fost strămutate temporar din cauza unei perioade de erupţie intense la începutul acestui an.

Ultima oră
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)