Întâlnire între Viorica Dăncilă şi ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite. ‘Am purtat o discuție cu un accent deosebit pe investiții’

Întâlnire între Viorica Dăncilă şi ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite. 'Am purtat o discuție cu un accent deosebit pe investiții'
Sursă foto: Facebook / Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilăa avut o întrevedere cuȘeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ministrul de Externe alEmiratelorArabe Unite (EAU), în care s-a discutat despre investiții şi despre „menţinerea ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt”, se aratăîntr-un an anunțal premierului Viorica Dăncilă, de pe Facebook, de joi.

„Am avut astăzi (joi – n.r.) o întâlnire cu ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale din Emiratele Arabe Unite, Șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan”, a scris premierul pe Facebook.

„Am purtat cu Excelența Sa o discuție aplicată despre stadiul și perspectivele relațiilor economice și comerciale bilaterale – cu un accent deosebit pe investiții – și am evidențiat necesitatea menținerii ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt”, se mai aratăîn postarea VioricăiDăncilă.

Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu ministrul de Externe alEmiratelora avut loc aproape simultan cu o alta, din Iordania, dintre secretarul de stat din cadrul MAE, Maria Magdalena Grigore, şi ministrul afacerilor externe al Iordaniei, Ayman Safadi.

„Dezvoltarea și consolidarea cooperărilor bilaterale cu partenerii externi rămân o prioritate pentru Guvernul României”, a concluzionat premierul.

De asemenea, întâlnirea a avut loc într-un context favorabil creat de anunţul de la începutul lunii mai al Ambasadorului Emiratelor Arabe Unite (EAU) în România, care a declarat că: ”Suntem fericiţi că am ajuns la acest punct al dezvoltării relaţiilor noastre şi dorim că România să fie partenerul nostru principal în Europa de Est”.

Potrivit informaţiilor Ministerului Afacerilor Externe (MAE), relaţiile bilaterale ale României cu Emiratele Arabe Unite (EAU) datează din august 1989. Cu toate acestea, la Dubai funcţiona, încă din 1974, un Birou de Promovare și Cooperare Economică, precum şi un consulat general.

Postarea originală a premierului Viorica Dăncilăde pe Facebook

Ultima oră
08:25 - Incendiile de pădure se extind în Bulgaria, din cauza valului de căldură. Peste 200 de incendii au loc zilnic în țara vecină
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat