Întâlnirea dintre Theresa May şi Klaus Iohannis a fost anulată ca urmare a şedinţei de guvern privind Brexit

Întâlnirea dintre Theresa May şi Klaus Iohannis a fost anulată ca urmare a şedinţei de guvern privind Brexit

Întâlnirea oficială dintre premierul britanic Theresa May şi preşedintele Klaus Iohannis ce urma să aibă loc miercuri după-amiazăa fost anulată după ce şedinţa de guvern în care trebuie să se ajungă la un acord privind textul acordul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost prelungită.

Administrația Prezidențială anunță că întrevederea Preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Theresa May, programată pentru data de 14 noiembrie 2018, la solicitarea premierului britanic, nu va mai avea loc din motive obiective, ce țin exclusiv de partea britanică, având în vedere faptul că ședința de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă în desfășurare.

Potrivit agendei oficiale a şefului statului, sosirea la cabinetul premierului britanic pentru fotografia oficialătrebuia să aibă locla 17:25, ora României, în Londra, urmând ca la 17:30 săaiba loc întrevederea pentru discuţiile propriu-zise între cei doi oficiali.

Şedinţa de guvern vine după cenegociatorii UE și cei din Regatul Unit au agreat o variantă a draftului acordului de Brexit. Astfel, miercuri, miniștri s-au reunit în ședință pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din UE, agreat după lungi negocieri cu oficialii de la Bruxelles.

Ultima oră
17:12 - Curtea de Apel Cluj a anulat ultimele Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă și pe cea care introduce certificatul verde COVID. Decizia nu e definitivă
17:00 - Gigi Becali, pictat pe peretele unei biserici, alături de Iisus Hristos. Patronul FCSB a izbucnit în plâns când a văzut rezultatul (FOTO)
16:55 - Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
16:44 - Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tuni noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
16:42 - Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată pe 5 octombrie. Moțiunea USR PLUS – AUR, amânată iar, contrar deciziei CCR (VIDEO)
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
16:25 - Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU
16:20 - „Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix. Primul sezon din „Bridgerton”, cel mai popular serial
16:19 - Adriana Pistol (INSP), despre explozia de cazuri COVID din Capitală: Se petrece în fiecare weekend, nu are legătură cu vreun congres sau partid / Am putea depăși 20.000 de infectări/zi în toată țara (VIDEO)