Inundațiile din China: Bilanțul victimelor a ajuns la 130 de morți

Inundațiile din China: Bilanțul victimelor a ajuns la 130 de morți
Potrivit unor bilanțuri actualizate și difuzate marți, inundațiile din China au provocat moartea a cel puțin 130 de persoane, relatează AFP. În trei provincii din nord-estul Chinei, afectate de intemperii...

Potrivit unor bilanțuri actualizate și difuzate marți, inundațiile din China au provocat moartea a cel puțin 130 de persoane, relatează AFP. În trei provincii din nord-estul Chinei, afectate de intemperii calificate ca fiind „cele mai grave timp de decenii”, cel puțin 85 de persoane au murit, iar alte 102 au fost date dispărute.

În provincia centrală Hunan, în provincia Guandong și regiunea autonomă Guangxi, Ministerul pentru Afaceri Civile a anunțat decesul a 49 de persoane.

Potrivit presei oficiale, viiturile au cauzat importante pagube materiale, precipitând revărsări de noroi asupra unor aglomerații și paralizând rețele de transporturi. În gata din Guangzhou, în acest weekend, 80.000 de pasageri au rămas blocați.

Provincia Guangdong este cea mai afectată regiune din sudul Chinei, fiind deja lovită săptămâna trecută de taifunul Utor.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)