Invazia lui Putin în Ucraina are efecte negative asupra Rusiei: Cu câți ani a dat înapoi țara sa în 3 luni de război

Invazia lui Putin în Ucraina are efecte negative asupra Rusiei: Cu câți ani a dat înapoi țara sa în 3 luni de război
Foto: Hepta

Decizia lui Putin de a declanșa invazia în Ucraina pe 24 februarie 2022, are consecințe asupra sferei producției din Rusia. Într-un bilanț sumbru al războiului pentru Moscova, experții financiari au precizat că economia Rusiei a dat înapoi cu patru ani, în primul trimestru  după atac.

Economia Rusiei scade pe zi ce trece

Potrivit Ziare, datele economice publicate au subliniat că produsul intern brut (PIB) al Rusiei s-a redus pentru prima dată în anul 2022, scăzând cu 4,7%. Acest raport a fost oferit de analiștii publicației Blooberg.

„Economia Rusiei va pierde 4 ani de creștere, revenind la dimensiunea din 2018 în al doilea trimestru din acest an. Ne așteptăm ca această contracție să încetinească în trimestrul 4, cu o politică monetară mai relaxată, care susține cererea.

Totuși, economia va pierde încă 2% și în 2023, deoarece interdicția europeană privind energia, va scădea exporturile Moscovei”, a spus economistul rus Alexander Isakov.

Sancțiunile au lovit peste comerțul Rusiei

Comerțul din Rusia a fost afectat de sancțiunile internaționale, impuse din cauza războiului. Industriile au fost paralizate, printre care cea de mașini, iar cheltuielile de consum au fost oprite.

Banca Centrală de la Moscova estimează că scăderea se va agrava în trimestrele următoare și nu se așteaptă la o revenire a economiei până în a doua jumătate a anului 2023.

Banca Centrală estimează că PIB-ul va scădea cu 7% în acest trimestru și, posibil, și mai mult în ultimele trei luni ale lui 2022. Scăderile lunare ale producției de petrol ale Rusiei vor începe în august, iar IEA a estimat că aceasta va scădea cu 20% până la sfârșitul anului.

„Căderea din 2022 va fi mai puțin profundă decât se aștepta în aprilie. În același timp, impactul șocurilor ofertelor poate fi mai extins în timp”, a apreciat Banca Centrală a Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson